Näin rakennat onnistuneen kickstartin
Hyvin suunnitellut ja osallistavat kickstartit motivoivat ja sitouttavat henkilöstöä. Onnistunut kickstart on myös johdon työkalu ja se kannattaakin ajatella liiketoiminnan johtamisen välineenä. Valmistautumisvaiheessa tehdään esimerkiksi yrityksen sisäisiä kyselyitä, haastatteluita ja tutkimuksia, joiden avulla varsinaisen kickstart-tapahtuman kärki, tavoitteet ja sitoutuminen hioutuvat.
Kickstartin tärkeimmät tavoitteet
Tässä muutama vinkki, jotka olisi syytä ottaa huomioon onnistuneen kickstartin järjestämiseen:
1. Organisaation tilannekuva ja tavoitteiden kirkastaminen
Koronan vaikutukset, missä tällä hetkellä mennään? Mitä haasteita poikkeusolot ovat luoneet? Mitkä ovat parhaimmat opit tästä? Mitkä ovat konkreettiset tavoitteet seuraavalle vuodelle tai periodille? Miten tavoitteet saavutetaan? Mitkä ovat merkityksellisimmät ja tärkeimmät asiat juuri nyt?
2. Henkilöstön innostaminen ja energisointi
Muista osallistaa henkilöstö ja ottaa heidät aktiivisesti mukaan. Innostuneessa ilmapiirissä keskustelu ja ideointi on helpompaa ja tuloksellisempaa. Lisäksi osallistujat sitoutuvat tällöin asetettuihin tavoitteisiin ja kokevat työpanoksensa olevan merkittävää yhteiselle menestykselle. Panosta siihen, että tunnelma pysyy hyvänä koko kickstartin ajan.
3. Tiimihengen nostattaminen
Hyvin toteutettuina jopa täysin asiapitoiset kickstartit ovat loistava tapa nostaa tiimihenkeä ja lisätä innostusta luotujen suunnitelmien toteuttamiseen.
Kaipaatko ideointiapua suunnitteluun?
Varaa suunnittelupalaveri asiantuntijamme kanssa.